Рятувальники Вінниччини застерігають громадян бути обережними під час «грибного сезону»

12.09.2018

Гриби – це смачно та корисно, але водночас вони є небезпечним продуктом харчування, який може призвести до отруєння, а іноді й смерті.

Аби уникнути отруєння, необхідно дотримуватись певних правил:

- ніколи не збирайте грибів, яких не знаєте;

- якщо гриб викликає хоч найменший сумнів, краще його не брати;

- якщо ви зібрали гриби і принесли їх додому, ретельно перевірте кожен гриб перед тим, як починати готувати страву або робити заготовки;

- під час приготування страв з грибів, їх необхідно ретельно промити, а перед сушінням обтерти вологою тканиною;

 не вживайте сирих грибів;

-перед приготуванням будь-якої страви, гриби необхідно відварити у підсоленій воді протягом 10-15 хвилин;

- готові страви з грибів необхідно зберігати на холоді, бажано не більше 24 годин в емальованому посуді;

- не давайте грибів малолітнім дітям;

- ніколи не застосовуйте «домашні» методи визначення отруйності грибів із використанням цибулини або срібних ложок – вони помилкові.

Якщо отруєння, все ж таки, виникло або є його симптоми, негайно промийте шлунок слабким соляним розчином та одразу ж зверніться до лікувальної установи.

Бережіть своє здоров’я та життя!

 

Літинська районна державна адміністрація
Весь контент доступний за ліцензією 
Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

вул. Соборна, 7, смтЛітин, 22300, 
тел./факс: (04347) 2-12-05, тел. 2-14-63